Кламер БГ - Новини: Обвиняемият за убийството в Слънчев бряг си е признал

Обвиняемият за убийството в Слънчев бряг си е признал

България

|
Пон, 04 Юни 2018г. 08:13ч.
Обвиняемият за убийството в Слънчев бряг си е признал

37-годишният обвиняем за убийството в Слънчев бряг е признал за престъплението и е съдействал на разследването, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от бТВ. Според разследващите става въпрос за класическо убийство от ревност.

"Категорично установено по делото е, че повод за деянието е необузданата ревност, изпитвана от дееца", каза прокурор Чинев.

Обвиняемият е имал връзка с 22-годишната Симона, която е била в автомобила до убития и също пострада при стрелбата. Връзката им била от началото на май, като ревността му се породила от действията на нейния началник, който в някои моменти се държал с нея грубо, а в други - галантно, водел я на вечери и т.н. Прокуратурата е повдигнала обвинение за умишлено убийство на 37-годишния мъж.

Очаква се да бъде поискана и постоянна мярка задържане под стража.

Показното убийство на 54-годишния бизнесмен Коста Николов бе извършено пред хотелски комплекс в Слънчев бряг, когато там е имало множество туристи. Жертвата е била в хазартния бизнес от дълги години. Николов е бил собственик на няколко игрални зали в различни градове. Симона е в болница с опасност за живота.

Балистичната експертиза е установила съвпадение между законно притежаваното лично оръжие на арестувания и един от изследваните куршуми.

Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция. Той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

mediapool.bg