Кламер БГ - Новини: Обама помогна на Байдън да събере 7,6 милиона за предизборната си кампания

Обама помогна на Байдън да събере 7,6 милиона за предизборната си кампания

Свят

|
Ср, 24 Юни 2020г. 14:12ч.
Обама помогна на Байдън да събере 7,6 милиона за предизборната си кампания

Барак Обама помогна във вторник на Джо Байдън да събере 7,6 милиона долара дарения от над 175 000 души, предаде Ройтерс и отбеляза, че потенциалният кандидат за президент на демократите за пръв път събира толкова голяма сума за една проява.

"Няма човек, в когото да вярвам повече, че е способен да изцери тази страна и да я върне обратно в правия път, от моя приятел Джо Байдън". Това каза бившият президент на САЩ на виртуалната проява за набиране на средства за кампанията на демократа Байдън за президентските избори, предаде Асошиейтед прес.

Това бе тест за способността на Обама да използва популярността си в помощ на своя бивш вицепрезидент. Докато бе в Белия дом, Обама изпитваше на моменти затруднения да даде тласък на кандидати от Демократическата партия и загуби контрол върху Камарата на представителите през 2010 г. и Сената през 2014 година.

Но в ерата на Доналд Тръмп демократите смятат, че популярността на Обама, особено сред чернокожите и младите избиратели, може да е от помощ на Байдън, отбеляза АП.

mediapool.bg