Кламер БГ - Новини: Новият булевард във Варна се превърна във водопад (ВИДЕО)

Новият булевард във Варна се превърна във водопад (ВИДЕО)

България

|
Ср, 22 Май 2019г. 07:35ч.
Новият булевард във Варна се превърна във водопад (ВИДЕО)

Проливен дъжд с градушка във вторник вечерта наводни множество улици във Варна, включително част от новия булевард "Васил Левски". Голямото количество валежи е предизвикало пропадане на кръгово кръстовищенад булеварда. От разпространените в социалните мрежи клипове се вижда, че се е срутил тротоар, а водата се е изсипала като водопад върху новия път.

Булевард “Васил Левски“ бе пуснат за движение малко преди Великден от премиера Бойко Борисов. Обектът все още не е приет окончателно от властите с акт 16. Строителството струваше близо 120 милиона лева и е най-голямата държавна инвестиция във Варна за последните десетилетия.

Малко преди пороя премиерът Бойко Борисов отново бе в морския град, за да се срещне със симпатизанти и да се похвали с местните проекти, финансирани от общината и правителството.

В официалното съобщение на община Варна се казва, че валежите не са предизвикали проблеми по трасето на новия бул. "Васил Левски", но такива са установени по някои от прилежащите пътни артерии.

“Сериозно количество вода се е събрало на около 150 метра от кръговото на бул. "Цар Освободител" - в посока кварталите. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период(на булеварда). В момента се отпушват шахтите, а утре(сряда) всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата“, се казва в съобщението на общината.

Местната власт обещава да монтира дъждоприемни решетки и канализация навсякъде, където това не е направено.

mediapool.bg