Кламер БГ - Новини: Нови 44 случая на заразени с коронавируса на круизния кораб в Япония

Нови 44 случая на заразени с коронавируса на круизния кораб в Япония

Свят

|
Четв, 13 Фев 2020г. 14:59ч.
Нови 44 случая на заразени с коронавируса на круизния кораб в Япония

Японският министър на здравеопазването Кацунобу Като съобщи за нови 44 случая на заболели от коронавирус на борда на круизния кораб "Даймънд принцес", предаде Франс прес.

Така общият брой на заразените пътници и членове на екипажа достигна 218 от общо над 3700, които бяха първоначално на борда.

Здравният министър каза, че възрастните хора на борда, чиито изследвания са отрицателни, могат да напуснат кораба преди края на карантинния период на 19 февруари. Те ще бъдат временно настанени на място, избрано от правителството.

Круизният кораб бе поставен под карантина на 3 февруари, тъй като един от пътниците е дал положителна проба за вируса, след като се качил на плавателния съд в Хонконг в края на януари.

Тези, които са дали положителни проби на борда, биват евакуирани и хоспитализирани в Япония. Има спорове обаче доколко е ефикасна карантината, тъй като почти всеки ден се съобщава за десетки нови случаи.

Освен това повечето от пътниците са възрастни и са затворени в каютите си, някои от които нямат дори прозорци. Това поражда опасност за здравето им.

mediapool.bg