Кламер БГ - Новини: Нова автобусна линия 173 ще свързва "Овча купел" с УМБАЛ "Св. Анна" от 1 април догодина

Нова автобусна линия 173 ще свързва "Овча купел" с УМБАЛ "Св. Анна" от 1 април догодина

България

|
Пет, 23 Апр 2021г. 13:40ч.
Нова автобусна линия 173 ще свързва "Овча купел" с УМБАЛ "Св. Анна" от 1 април догодина

Нова автобусна линия 173 ще свързва кв. "Овча купел" с УМБАЛ Св. Анна, през бул. Тодор Каблешков, Хладилника и бул. Пейо Яворов, без да навлиза в центъра. Това прие в четвъртък Столичният общински съвет по предложение на общинския съветник от "Спаси Софи" Борис Бонев.

От "Спаси София" посочиха, че линията ще свързва 6 големи булеварда и улеснява прекачванията с десетки линии на наземния транспорт и две метростанции без прекачване и без навлизане в центъра.

Ще сигурява директна и бърза връзка между квартали като Овча купел, Павлово, Бъкстон, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Хладилника, Изток, Полигона и Младост 1, които в момента не са свързани и пътуването изисква прекачвания.

Ще свързва три бизнес зони с десетки хиляди работни места - в Хладилника, при бул. България и на бул. Цариградско шосе.

Линията ще бъде въведена от 1 април 2022 г.

"Съгласихме се на този компромис, тъй като финансовото състояние на градския транспорт в момента е трагично. София спешно се нуждае от по-бърз, удобен и редовен транспорт и новата линия 173 е важна крачка в тази посока. Тя ще е полезна за хиляди софиянци, ще привлече нови пътници и ще намали задръстванията и замърсяването на въздуха!", посочиха още от "Спаси София.

mediapool.bg