Кламер БГ - Новини: Нов случай на тежко пребита в дома си жена, този път в Божурище

Нов случай на тежко пребита в дома си жена, този път в Божурище

България

|
Пет, 07 Ян 2022г. 17:18ч.
Нов случай на тежко пребита в дома си жена, този път в Божурище

Нов случай на тежко пребита в дома си жена, този път в Божурище

Районната прокуратура в Сливница е образувала дело за причинена тежка телесна повреда след получен сигнал за домашен побой върху жена. Полицията е отзовала на сигнал, подаден около 23 ч. на 28 декември от къща в град Божурище.

Служителите на реда са установили, че на 44-годишната В.В. е била причинена тежка телесна повреда. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 от сина на пострадалата.

Пред полицаите жената е заявила, че й бил нанесен побой от мъжа, с когото живее на семейни начала, но не е пожелала да подаде жалба срещу него. Жената е транспортирана до "Пирогов" за преглед.

В болницата обаче В.В. получава инсулт и в момента е интубирана с опасност за живота.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза относно нанесените на В.В. увреждания, която трябва да установи дали побоят има отношение към тежкото й състояние.

През последната година случаите на убийства на жени в условия на домашно насилие нарастват неимоверно. До този момент промените в Наказателния кодекс, приети по време на управление на ГЕРБ, не само не дават резултат, но случаите на брутални посегателства се увеличават.

mediapool.bg