Кламер БГ - Новини: Нов протест заради опасни кабели в София

Нов протест заради опасни кабели в София

България

|
Нед, 21 Фев 2021г. 15:11ч.
Нов протест заради опасни кабели в София

Граждани от столичния район "Илинден" протестираха в неделя срещу опасни кабели в увеселителен парк в градинката "Света Троица". Недоволството идва седмица след смъртта на 16-годишния Людмил, който почина от оголен кабел докато вървеше по тротоар в столицата.

Преди година в район "Илинден" е изграден атракцион, но според хората кабелите не са обезопасени, изолацията им е изгнила и е въпрос на време да се случи инцидент.

Според собственика на увеселителните съоръжения Делян Петков обаче кабелите са безопасни и той има всички необходими разрешения от Столичната община.

Кметът на район Илинден Иван Божилов заяви за БНТ, че актракционът трябва да се премахне, тъй като е опасен. Съставен е бил констативен протокол за нарушения, обаче той е паднал в съда.

"След сигнали на граждани, ние се самосезирахме. Незабавно отидохме и съставихме констативен протокол на фирмата, че е поставила съоръжението си без одобрено външно ел. захранване. Изпратихме към ДНСК констативния протокол, ДНСК съставиха акт на фирмата след което той бе обжалван и падна в съда", разказа той пред БНТ.

Божилов се ангажира да напише писмо за прекратяване на договора. Според собственика този договор е одобрен от главния архитект на столицата.

В събота пред Министерски съвет протестираха и близките на Людмил, а през седмицата проведоха протести и в квартал "Факултета". Виновни за смъртта на детето все още няма

mediapool.bg