Кламер БГ - Новини: Николай Павлов е новият зам.-министър на спорта

Николай Павлов е новият зам.-министър на спорта

България

|
Ср, 03 Апр 2019г. 16:23ч.
Николай Павлов е новият зам.-министър на спорта

Досегашният парламентарен секретар на Министерството на труда и социалната политика Николай Павлов беше назначен за зам.-министър на спорта. Това съобщиха от правителствената информационна служба в сряда.

Павлов заема мястото на подалата оставка Ваня Колева. Тя напусна ведомството, след като се разбра, че освен кумица на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е и негова съседка в сградата "Летера", построена от строителната компания "Артекс". Цветанов напусна парламента заради скандала около новия му апартамент в това здание, купен на преференциална цена. По същата причина Цецка Цачева напусна поста на министър на правосъдието. Неин заместник все още не е избран, въпреки че според заявките на премиера Бойко Борисов това вече трябваше да е факт.

Николай Павлов е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2018 г. до момента, както и в периода от юни 2016 г. до февруари 2017 г. е заемал поста парламентарен секретар в Министерството на труда и социалната политика. В същото ведомство е работил и в Главна дирекция "Европейски фондове и международни програми и проекти".

Павлов е кадър на ГЕРБ.

mediapool.bg