Кламер БГ - Новини: Николай Ненчев осъди "Уикенд" и "Всеки ден" за "клевети и лъжи"

Николай Ненчев осъди "Уикенд" и "Всеки ден" за "клевети и лъжи"

България

|
Ср, 31 Окт 2018г. 15:54ч.
Николай Ненчев осъди "Уикенд" и "Всеки ден" за "клевети и лъжи"

"Осъдих пеевските медии за клевети, откровени лъжи и поръчкови материали, които съпътстваха целия ми мандат като министър на отбраната", обяви бившият военен министър Николай Ненчев в профила си във Фейсбук, в който прилага копие от акта на Софийския градски съд.

Съдът е издал изпълнителен лист за 10 000 лева в полза на Ненчев, който трябва да бъде платен от "Ню медия груп" АД - издател на "Уикенд" и "Всеки ден". Изданията не са собственост на Делян Пеевски, но от години следват редакционната политика на неговата пресгрупа. Присъдата е за серия от неверни публикации през 2016 година, които са увредили репутацията на Николай Ненчев.

"Не искам тези пари за себе си, нито за семейството си! Това са крадени пари от българските граждани. От страдащите, от пенсионерите, от хората в неравностойно положение, от здравеопазването, от нас - българските данъкоплатци. Волята ми е тези пари, макар и малко, да се върнат там, откъдето са откраднати. Вярвам, че ще мога да зарадвам и облекча частично страданието поне на един или двама, които имат нужда", казва Ненчев във "Фейсбук".

"Болката и страданието, което причиниха на семейството ми и най-вече на децата ми, ще останат. Нито едно решение на съда, макар и справедливо, не може да отмие такава помия. И мръсниците като Пеевски знаят това и се възползват. Подиграват ни се. Дори не изпратиха техен защитник на втора съдебна инстания, вероятно за да демонстрират още по-силно арогантността и недостижимостта си. И на този престъпник – Пеевски днес, пак с нашите пари, плащаме и заплата и охрана!", допълва бившият военен министър.

Той казва, че няма да изпита удовлетворение, докато "цялата престъпна система не бъде разплетена окончателно и стане достояние на всички".

Преди четири години бизнесменът и съиздател на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев също осъди "Уикенд" и "Всеки ден" за 10 000 лева за неверни публикации, уронващи репутацията му.

mediapool.bg