Кламер БГ - Новини: Необяснимо убиване и осакатяване на коне из цяла Франция

Необяснимо убиване и осакатяване на коне из цяла Франция

Европа

|
Вт, 08 Септ 2020г. 12:48ч.
Необяснимо убиване и осакатяване на коне из цяла Франция

Френски следователи са извършили редица арести от началото на зловеща серия от атаки, довели до осакатяването и убиването на коне тази година, обяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен. Той съобщи, че се разследват 153 случая на убийство и осакатяване на коне в цяла Франция от началото на годината.

Министърът обяви, че в страната ще бъдат въведени нощни патрули от жандармеристи с цел успокояване на собствениците на коне и в опит да бъдат заловени извършителите. Дарманен предупреди собствениците да не търсят сами справедливост.

От 153-те разследвания около 30 се отнасят за убийството на коне по изключително жесток начин. За нападенията срещу конете са били използвани ножове, в някои случаи животните са били осакатени, като понякога са били изваждани техни органи. В един от случаите муцуната на коня е била обезобразена, а в друг случай е била източена кръвта на коня. Често пъти дясното ухо на животните е било отрязано като трофей.

Следователите се опитват да установят дали не става дума за избиване на животните, наподобяващо някакъв сектантски ритуал или дали не става дума за зловещо предизвикателство, подето в социалните мрежи. Нито една версия към този етап не се изключва, каза вътрешният министър.

mediapool.bg