Кламер БГ - Новини: "Напусналият" шеф на ДАМТН се оказа отстранен

"Напусналият" шеф на ДАМТН се оказа отстранен

България

|
Ср, 12 Окт 2022г. 19:20ч.
"Напусналият" шеф на ДАМТН се оказа отстранен

Председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски, за когото пресслужбата на Министерския съвет съобщи в сряда, че е напуснал по свое желание и на негово място е назначен заместника му Евгени Симеонов, се оказа отстранен по предложение на министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Конкретните мотиви за смяната обаче не се посочват.

Поправката от страна на правителствения пресцентър дойде, след като Горновски обяви през сайта на подопечното му ведомство, че е научил от медиите, че е освободен по собствено желание. "Това противоречи изцяло на истината. Не съм подавал заявление за освобождаване от длъжност до Министерски съвет", заяви освободеният шеф на агенцията, която най-често е свързвана с акциите си за проверка качеството на горивата, но отговаря и за проверките на електромери и водомери.

Първоначалното съобщение на Министерски съвет, че Горновски е напуснал по собствено желание, бе обяснено по-късно с допусната техническа грешка.

"Уточняваме, че г-н Горновски е освободен по предложение на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Молим да ни извините за допусната неточност в разпространеното прессъобщение", заявиха от пресслужбата.

За назначения на поста негов заместник от правителството посочват, че "Симеонов притежава богат професионален опит и необходимите управленски умения, познава устройството и функциите на държавната администрация, както и административните и законодателните процедури в областите от компетентността на ДАМТН".

mediapool.bg