Кламер БГ - Новини: Напрежение в парламента заради въглищните централи

Напрежение в парламента заради въглищните централи

България

|
Ср, 16 Ноем 2022г. 15:12ч.
Напрежение в парламента заради въглищните централи

Напрежение в парламента заради въглищните централи

До напрежение между депутати от БСП и "Възраждане" се стигна в пленарната зала, а поводът бяха въглищните централи.

В началото на пленарното заседание Искра Михайлова от "Възраждане" прочете декларация, в която обяви, че "закриването на въглищните ни мощности по същество е икономическо убийство на Старозагорския регион". Тя обяви, че народни представители от старозагорския избирателен район са получили покани на имейлите за среща по темата, но не са се отзовали.

В отговор Георги Гьоков, който е депутат от Стара Загора, обяви, че това е лъжа и не е получавал подобна покана. "Това, че някой излиза и казва, че съм поканен на някаква среща, не отговаря на истината", посочи той.

Цончо Ганев обяви, че Гьоков, който беше министър в кабинета "Петков", "заради преклонната си възраст няма възможност да си преглежда имейлите". "Но много хубаво ще бъде поне един бивш министър да има елементарна технологична грамотност, защото друга няма, но да си види имейла, да си види поканата", каза той.

След това депутати от двете политически формации се събраха около парламентарната трибуна. Заради напрежението председателят на парламента Вежди Рашидов обяви 15 минутна почивка, а след нея депутатите продължиха работата си по дневния си ред.

mediapool.bg