Кламер БГ - Новини: Нападение над къщата на афганистанския министър на отбраната в Кабул

Нападение над къщата на афганистанския министър на отбраната в Кабул

Свят

|
Ср, 04 Авг 2021г. 14:07ч.
Нападение над къщата на афганистанския министър на отбраната в Кабул

Нападение над къщата на афганистанския министър на отбраната в Кабул

Талибаните са поели днес отговорност за нападението срещу резиденцията на изпълняващия длъжността афганистански министър на отбраната Бисмила Мохамади, съобщава Ройтерс в сряда.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид заяви, че групата е взела на прицел резиденцията вчера вечерта, когато там се е провеждала важна среща.

Според източници от силите за сигурност четирима души са били убити и двайсет души са били ранени.

Няколко източници заявиха пред АФП, че кола бомба, управлявана от атентатор самоубиец, се е взривила пред къщата на депутат, в съседство на дома на генерал Бисмила Мохамади. Няколко от нападателите успели да влязат в къщата. Министърът на отбраната оцеля, но атаката бележи сериозна ескалация в кампанията на талибаните, отбелязва Ройтерс.

Нападението стана в силно укрепен район на столицата, който през последните седмици до голяма степен бе пощаден от насилието, случващо се в други части на страната.

По-късно експлозия избухна днес близо до Националната дирекция по сигурността (НДС) в афганистанската столица Кабул. Ранени са двама цивилни и служител по сигурността, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

mediapool.bg