Кламер БГ - Новини: Много ранени при масова стрелба в Ню Йорк

Много ранени при масова стрелба в Ню Йорк

Свят

|
Вт, 12 Апр 2022г. 20:13ч.
Много ранени при масова стрелба в Ню Йорк

Сн. ЕПА/БГНЕС

Поне 16 души са пострадали при хвърляне на димна бомба и откриване на масова стрелба в метрото на Бруклин по време на сутрешния час пик, съобщиха световните агенции. Десет от тях са ранени от курушуми, останалите са получили дихателни проблеми.

Първоначално имаше информация за убити.

Полицията е била извикана по сигнал на метростанцията на 36-та улица около 8:30 ч., където се пресичат три от линиите на метрото на Ню Йорк.

По информация от полицейски източници мъж с униформа на служител на метрото е "хвърлил някакво устройство" на перона, докато мотрисата била с отворени врати, след което е открил огън.

Стрелецът все още е на свобода и с епредполага, че е опасен. Смята се, че е чернокож със здраво телосложение, носил е светлоотразителна жилетка и сив суичър с качулка.

Във видеообръщение кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обеща на гражданите стрелецът скоро да бъде заловен.

"Няма да позволим нюйоркчани да бъдат тероризирани от нито един човек. Ще го намерим", заяви кметът, който е под карантина заради позитивен Covid тест.

Първоначално местни медии съобщиха, че са намерени и взривни устройства, позовавайки се на източници от пожарната. По-късно това бе опровергано от официалните власти.

Засега не са известни подробности. От полицията призовават гражданите да не преминават през района на инцидента.

От кметството на Ню Йорк съобщават, че засега въпросните три метро линии ще се движат със закъснение заради стрелбата.

Случаят не се разследва като терористичен акт, заяви комисарят на Нюйоркската полиция Кийчънт Сюъл.

mediapool.bg