Кламер БГ - Новини: Назначени са трима нови зам.-министри

Назначени са трима нови зам.-министри

България

|
Четв, 11 Авг 2022г. 19:51ч.
Назначени са трима нови зам.-министри

Назначени са трима нови зам.-министри

Трима зам.-министри – на земеделието, на транспорта и на регионалното развитие, назначи в четвъртък министър-председателя Гълъб Донев, съобщиха от правителствената пресслужба.

За заместник-министър на земеделието е назначен Тодор Джиков. Той притежава голям управленски опит в сферата на производството, преработката и търговията на селскостопански продукти. В периода 2020 г.-2021 г. Джиков е бил съветник на министъра на земеделието. По образование е икономист.

Длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Бил е на ръководни постове в Национална компания "Железопътна инфраструктура", като в периода февруари 2017 г. – януари 2022 г. е бил генерален директор на държавното предприятие. Висшето му образование е в сферата на управлението на транспорта и управлението на проекти.

Десислава Георгиева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Заемала е различни длъжности в МРРБ в рамките на професионалното й развитие, като от 2018 г. досега е била директор на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в министерството. Завършила е международни икономически отношения в УНСС.

mediapool.bg