Кламер БГ - Новини: Палестинец загина след израелски въздушни удари

Палестинец загина след израелски въздушни удари

Свят

|
Съб, 04 Май 2019г. 17:49ч.
Палестинец загина след израелски въздушни удари

Палестинец загина, а други най-малко четирима души бяха ранени при израелските въздушни удари срещу ивицата Газа, съобщава АФП.

22-годишният Имад Насир е бил идентифициран като жертвата в градчето Бейт Ханун в северната част на палестинския анклав.

Рано сутринта в събота към 150 ракети бяха изстреляни от ивицата Газа по Израел. Те са паднали в южната част на страната, като няма данни за жертви или ранени от израелска страна, допълва Франс прес. Голяма част от ракетите са били прихванати от отбранителната система "Железен купол".

В отговор на ракетните изстрелвания израелската бойна авиация обстреля две ракетни пускови установки в Газа и общо над 30 военни цели на радикалните организации Хамас и Ислямски джихад. Именно при тези удари се е стигнало до смъртта на палестинеца и до раняването на четирима негови съграждани.

Ескалацията последва протести вчера в ивицата Газа, които бяха най-ожесточените от няколко седмици насам. По време на протестите вчера бяха убити четирима палестинци, сред които двама членове на въоръженото крило на Хамас, загинали при израелски въздушен удар в отговор на раняването на двама израелски военни от палестински огън. Хамас обеща вчера да отвърне на израелската агресия.

По-късно в събота Израел затвори контролно-пропускателните пунктове с ивицата Газа и зоните за риболов в крайбрежните води на палестинския анклав в отговор на изстреляните оттам ракети, съобщи израелското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес.

mediapool.bg