Кламер БГ - Новини: Мая Манолова: И третият мандат е възможност за правителство

Мая Манолова: И третият мандат е възможност за правителство

България

|
Пон, 19 Апр 2021г. 17:32ч.
Мая Манолова: И третият мандат е възможност за правителство

"Изправи се! Мутри вън!" ще подкрепи "правителство на промяната" с "Има такъв народ" и "Демократична България", но смята, че и третият мандат за съставяне на правителство има шанс за успех, каза председателката на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по време на консултациите с президента Румен Радев.

"Ние няма да подкрепим правителство, излъчено от ГЕРБ. Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста – "Има такъв народ" и "Демократична България", каза тя.

"Третият мандат също би бил възможност за взаимодействие между формациите на промяната. Ваша е отговорността дали ще връчите третия мандат на формация от промяната", посочи Мая Манолова.

Слабо вероятно е третият мандат за съставяне на правителство да е към нашата парламентарна група, посочи Манолова, но според нея той би бил възможност за реализиране на мотото "Съединението прави сила".

По думите й приоритетите на "Изправи се! Мутри вън!" са нов ваксинационен план, икономическа подкрепа за бизнеса и гражданите, стабилно парламентарно мнозинство за съдебна реформа и промяна на изборните правила и сформирането на стабилен кабинет.

Президентът Румен Радев от своя страна похвали формацията, че е внесла страст и енергия в новия парламент.

"Вашето присъствие е важно, защото във ваше лице една голяма част от българите, които протестираха, намериха своето представителство в парламента", посочи президентът Румен Радев.

mediapool.bg