Кламер БГ - Новини: НСО и "президентшата" в нов скандал

НСО и "президентшата" в нов скандал

България

|
Ср, 21 Ноем 2018г. 19:09ч.
НСО и "президентшата" в нов скандал

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал майор Данчо Дяков е назначил проверка заради видео, публикувано в социалните мрежи, в което се вижда как служител на Пътна полиция е спрял за проверка автомобил на службата за охрана.

Видеото бе публикувано от Богдан Филипов във Фейсбук. На него се вижда само разправията, но глас за кадър обяснява, че в скандала участват шофьор и охранителка, "които пазят президентшата Радева". Във видеото се обяснява, че колата е била спряна, защото е навлязла в насрещното платно, но това не се вижда на записа. По време на проверката катаджията пише нещо, което би могло да бъде акт за нарушение.

Никъде в клипа не се вижда съпругата на държавния глава Десислава Радева.

"По случая се извършва проверка, разпоредена от началника на службата. Ако в хода на проверката бъдат установени неправомерни действия от страна на служители на НСО, спрямо тях ще бъдат предприети всички предвидени в закона мерки. Законите трябва да се спазват от всички. Служителите на НСО не правят изключение", посочват от службата.

От президентството отказват коментар и пренасочват журналистите към службата.

През февруари НСО и съпругата на президента отново бяха в центъра на вниманието. Полицейски патрулки преследваха кола на службата, превозвала съпругата на президента Десислава Радева, след като шофьорът отказал да спре за проверка.

Тогава силовият вицепремиер Красимир Каракачанов разясни компетентно, че полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени. Тъй като това е голяма кола със затъмнени стъкла и това става вечерно време, са тръгнали след тях, допълни той.

При всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява, поясни Каракачанов.

mediapool.bg