Кламер БГ - Новини: НСО и "джипката" на Борисов вбесиха с джигитското си поведение на пътя

НСО и "джипката" на Борисов вбесиха с джигитското си поведение на пътя

България

|
Ср, 23 Окт 2019г. 19:26ч.
НСО и "джипката" на Борисов вбесиха с джигитското си поведение на пътя

Националната служба за охрана за пореден път демонстрира нагледно джигитското си поведение на пътя и вбеси данъкоплатците. Този път службата бе "разкрита" лично от премиера Бойко Борисов. В един от вече традиционните му клипове във Фейсбук се вижда как охраната му шофира "джипката" му.

Видеото е качено на 22 октомври и може да се види как колите на НСО избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежът на премиера. Освен това колата кара по осовата линия върху двете платна едновременно и създава предпоставка за катастрофи.

На всичко отгоре пътниците в колата са без колани.

От НСО коментираха за OFFnews, че службата "не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица".

"Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне", посочват от НСО.

И добавят, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица, но въпреки това специално заради това видео ще последват наказания.

На екипа, който е осигурил транспорта на охраняемото лице от видеоматериала, публикуван във фейсбук профила на министър-председателя на 22 октомври т. г., ще бъде направена забележка за поведението им на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, видно и от коментари под публикацията, посочват от НСО.

Под видеото гражданите ясно са изразили възмущението си, като някои от коментарите са далеч от добрия тон.

НСО е единствената служба, която остана "под шапката" на президентството и това лесно може да обясни бързия й коментар, .

Специфичният режим на движение на НСО е ад за останалите участници в движението, но от службата рядко признават вина. Това обикновено се случва, когато изявите им са заснети на видео.

Това е поредният скандал, в който се замесва НСО. За последно държавните гардове нашумяха с услугите, които предоставят на "първата дама" Десислава Радева.

mediapool.bg