Кламер БГ - Новини: НЗОК пуска мобилно приложение

НЗОК пуска мобилно приложение

България

|
Ср, 10 Юни 2020г. 16:31ч.
НЗОК пуска мобилно приложение

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е подготвила мобилно приложение, което предоставя възможност за бърз и лесен достъп до информация чрез специални нотификационни съобщения на телефоните на всеки, който го е инсталирал.

Чрез рубриката "Обратна връзка" на мобилното приложение гражданите могат да изразяват мнението си за получените от тях здравни услуги в извънболничната, болничната и денталната помощ, както и в аптеките. Приложението е удобно за ползване и не ангажира потребителите със споделяне на лични данни или данни за лечебното заведение, към което са се обърнали за преглед, изследвания, лечение и т.н.

В момента приложението е в тестови режим и предстои да заработи в началото на следващата седмица.

Обратната връзка с гражданите е от особена важност за НЗОК в стремежа й да подобри качеството на предоставяните здравни дейности. Приложението ще даде възможност да се покажат проблемните места при оказване на медицинска помощ и да се предприемат необходимите мерки за тяхното коригиране.

Мобилното приложение може да бъде инсталирано по следните начини:

За потребители с операционна система Android, като се изпише "НЗОК" в поле Търсене в Google Play или чрез следния QR код:

За потребители с операционна система iOS - в App Store или чрез следния QR код:

mediapool.bg