Кламер БГ - Новини: Мъж в Грузия застреля петима души и се самоуби

Мъж в Грузия застреля петима души и се самоуби

Свят

|
Пет, 20 Ян 2023г. 14:24ч.
Мъж в Грузия застреля петима души и се самоуби

Мъж в Грузия застреля петима души и се самоуби

Петима души, сред които полицай, бяха убити, а редица други – ранени в Източна Грузия, след като бивш военен откри огън от един балкон, а после се самоуби. Това съобщиха днес властите в кавказката страна, цитирани от Франс прес.

Трагедията се е разиграла снощи в Сагарейо, градче с около 10 000 жители на петдесетина километра източно от столицата Тбилиси.

Според вътрешното министерство мъжът стрелял с автоматично оръжие от балкона на апартамент в града и убил четирима души в двора на жилищния блок, както и полицай, пристигнал на място.

По данни на ведомството има и петима ранени, един от които – тежко.

"Пристигна екип от специалните сили, прикани го да се предаде. Той, разбира се, стреля отново", посочи вътрешният министър Вахтанг Гомелаури. По думите му екипът разбил вратата на апартамента и тогава заподозреният се самоубил с куршум в главата.

Мотивите на стрелеца засега са неизвестни.

Според първоначалните данни извършителят, роден през 1974 г., служил от 2006 до 2012 г. в грузинската армия и участвал в мисии в Афганистан, каза Гомелаури.

Масовото убийство шокира Грузия – инцидентите с огнестрелни оръжия не са рядкост в страната, но подобни касапници не се случват често.

mediapool.bg