Кламер БГ - Новини: Аржентина се върна в играта с победа срещу Мексико

Аржентина се върна в играта с победа срещу Мексико

България

|
Съб, 26 Ноем 2022г. 23:14ч.
Аржентина се върна в играта с победа срещу Мексико

Снимка ЕПА/БГНЕС

В събота вечерта Аржентина се завърна към успехите с победа срещу Мексико в много здрав мач. Красивите голове на Лионел Меси и Енцо Фернандес донесоха успеха на "гаучосите"

Меси вкара в 64-ата минута с удар по земя извън наказателното поле. Фернандес удвои след чудесен финт и диагонален удар от границата на пеналтерията точно преди изтичането на редовното време.

Победата върна надеждите на Аржентина за излизане от група С след загубата от Саудитска Арабия в първия кръг

В другия мач от групата Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в събота на стадион "Едюкейшън Сити" в Ал Раян в един от най-интересните мачове досега на турнира в Катар. Залогът беше много голям. В първата си среща от групата саудитците шокиращо победиха Аржентина с 2:1, а Полша направи реми с Мексико (0:0).

От самото начало саудитските наложи своето темпо, създадоха множество голови положения пред вратата на Полша и показаха защо победата срещу отбора на Меси не е била случайна.

Въпреки това в 39-та минута защитникът на Полша Пьотър Желински се разписа от близко разстояние след страхотна асистенция на Роберт Левандовски

Нападателят спаси топката от излизане в аут и я върна на границата на малкото наказателно поле фронтално срещу вратата. Желински с мощен удар вкара за 1:0.

Две минути по-късно реферът Вилтон Сампаоло отсъди дузпа за Саудитска Арабия. Вратарят Войчех Шчесни спаси силния удар от бялата точка, а след това направи и невероятно спасяване при добавката.

След почивката саудитците продължиха да играят много силно, но изпуснаха всичките си шансове, а вратарят на Полша продължи да прави чудесни спасявания.

Постепенно поляците започнаха да използват отворените пространства в половината на своя съперник и стигнаха до няколко отлични възможности за гол. На два пъти гредите помогнаха на Саудитска Арабия.

Така се стигна до 82-та минута, когато Левандовски се възползва от груба грешка на централния защитник Абдулела Ал Малки, отне му топката и останал сам срещу вратаря, вкара за 2:0. За великия полски нападател това бе първи гол на световно първенство.

С победата си Полша излезе на първо място в група "С" с четири точки, една повече от Саудитска Арабия и Аржентина. На последното място е Мексико с 1 т.

mediapool.bg