Кламер БГ - Новини: Американски журналист почина в Катар. Брат му твърди, че е убит

Американски журналист почина в Катар. Брат му твърди, че е убит

България

|
Нед, 11 Дек 2022г. 08:55ч.
Американски журналист почина в Катар. Брат му твърди, че е убит

Американски журналист почина в Катар. Брат му твърди, че е убит

Известен американски спортен журналист Грант Уол, почина в Катар по време на дузпите между Нидерландия и Аржентина. Това съобщи брат му Ерик в социалните мрежи.

Смъртта на журналиста беше потвърдена от Футболната федерация на САЩ.

48-годишният Уол е сътрудник на CBS и автор на книга за Дейвид Бекъм. В последния месец той е в Катар, за да отразява световното. По време на втория 1/4-финал снощи журналистът колабирал внезапно в пресцентъра на стадиона и починал.

Си Ен Ен съобщава, че Уол имал симптоми на бронхит и не се чувствал добре в последните дни, заради което приемал медикаменти.

Първите доклади предполагат, че той може да е получил инфаркт, но това все още не е официално потвърдено.

Миналия месец Грант беше задържан за кратко от катарските власти за опит да влезе на стадион, облечен с тениска с цветовете на дъгата, в подкрепа на правата на ЛГБТ.

Неговият брат – Ерик Уол, смята, че има нещо подозрително в смъртта му.

"Аз съм причината той да носи тениска с цветовете на дъгата. Брат ми беше здрав. Той ми каза, че получава смъртни заплахи. Не мисля, че брат ми просто умря, мисля, че те го убиха", каза Ерик Уол във видео в социалните мрежи.

В изявление футболната федерация на САЩ заяви, че е "съкрушена" от новината.

"Феновете на футбола и журналистиката знаеха, че винаги можем да разчитаме на Грант да предостави проницателни и забавни истории за нашата игра и нейните главни герои", се казва в съобщението.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино каза, че любовта на Уол към футбола е "огромна", добави, че репортажите му ще "липсват на всички, които следят глобалната игра".

mediapool.bg