Кламер БГ - Новини: Над 1500 българи посетиха Министерския съвет в Деня на отворените врати (галерия)

Над 1500 българи посетиха Министерския съвет в Деня на отворените врати (галерия)

България

|
Съб, 13 Май 2023г. 20:58ч.
Над 1500 българи посетиха Министерския съвет в Деня на отворените врати (галерия)

Момче седна в стола на премиера Гълъб Донев Снимки: БГНЕС

Над 1500 граждани само за шест часа посетиха сградата на Министерския съвет в Деня на отворените врати, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Част от посетителите имаха възможността да се срещнат с министър-председателя Гълъб Донев, да споделят впечатленията си от правителствената сграда и да разговарят с премиера по вълнуващи ги актуални теми от обществения и политически живот на страната ни.

Всеки посетител, който пожелаеше, запечата със снимка за спомен знакови за сградата на "Дондуков" 1 места.

Първа в списъка бе намиращата се след главния вход трибуна за изявления, на която след редовните заседания на Министерския съвет всяка сряда важните за хората решения, веднага след като бъдат одобрени от кабинета, се оповестяват пред медиите от премиера, вицепремиерите или министрите.

От огромен интерес за гражданите бе най-голямата и най-представителната зала в Министерския съвет - Гранитната зала, в която се дават пресконференции и има заседания в различни формати, посочват от правителствената пресслужба.

За гостите впечатляващ бе партерният етаж, за чието оформление основен принос има архитект Борис Далчев. Визията на партерния етаж има препратки към архитектурата на Рилския манастир и фрагменти от манастирските църкви в Преслав.

Вратите на кабинета на министър-председателя, където той провежда работните и официалните си срещи, както и на Голямата заседателна зала, в която се провеждат заседанията на правителството, също бяха широко отворени за всеки гражданин.

Посетителите приветстваха решението на премиера Донев да отвори сградата на Министерския съвет и днес за първи път тя да бъде изцяло на разположение на гражданите от 10 до 16 часа.

Много от тях изразиха надежда и следващите премиери да запазят инициативата и тя да стане традиционно събитие.

Властта има смисъл, когато е в интерес на българските граждани, каза служебният премиер Гълъб Донев пред първите посетители в сградата на Министерския съвет по-рано днес. "Тази сграда за първи път отваря врати за граждани. Вярвам, че България може да има открито и честно управление", допълни Донев.

mediapool.bg