Кламер БГ - Новини: Медицинската сестра от протестите обяви, че не е във формалния комитет, издигнал Манолова за кмет

Медицинската сестра от протестите обяви, че не е във формалния комитет, издигнал Манолова за кмет

България

|
Пет, 20 Септ 2019г. 15:41ч.
Медицинската сестра от протестите обяви, че не е във формалния комитет, издигнал Манолова за кмет

Не съм част от инициативния комитет за издигането на Мая Манолова за кмет и това може да се види на сайта на Столичната община. Това заяви пред бТВ медицинската сестра Мая Илиева, която е един от организаторите на протестите на медицинските специалисти срещу ниското им заплащане. Пред Mediapool Илиева обясни, че е подкрепила Мая Манолова в лично качество, не като организатор на сестринските протести, и все още е в разширения и първоначално обявен списъка с хора, които засатавт зад кандидатурата ѝ.

Илиева присъства на обявяването на кандидатурата на бившия депутат от БСП и национален омбудсман Мая Манолова за кмет на столицата. Името ѝ беше част от инициативния комитет, застанал зад номинацията на Манолова. Преди това бившият омбудсман защити Илиева, която беше уволнена от "Аджибадем Сити клиник болница Токуда". Илиева не е вписана в инициативния комитет, издигащ Манолова за кмет, който внесе документи в общинската изибирателна комисия. В него обаче са малка част от хората, заявили, че подкрепят бившия депутат от БСП - само 7 човека. Това се дължи основно на факта, че участниците в комитета не могат да участват в изборите.

Преди десетина дни от инициативния комитет на Манолова се разграничи борецът Армен Назарян. Манолова обясни, че той е бил първият, подписал се за участие в комитета, но все пак уважава решението му.

Друг участник в комитета за номинацията на Манолова - общинският съветник Войслав Тодоров, се появи и като предложение на "Да, България" за включване в общата листа за кандидат-общинари от името на формацията "Демократична България". Тодоров обясни пред Mediapool, че не се разграничава от Мая Манолова и на този етап не е решил дали да приеме предложението на "Да, България" да се яви като техен кандидат на бъдещите местни избори.

Той добави, че е има забележки към кандидата на формацията за кмет арх. Борислав Игнатов, с когото е влизал в публични разпри около референдума за спиране на строежите в "Младост" заради презастрояването. Освен това бил огорчен, че работата му през последните години не била оценена достатъчно добре, че да получи по-предно място в листата на формацията. Според вътрешното гласуване той е на 9-о място в подреждането. В листата на "Демократична България" трябва да намерят място освен номинираните от "Да, България" и кандидатите на ДСБ и "Зелено движение".

mediapool.bg