Кламер БГ - Новини: Меган Маркъл дари с момче принц Хари

Меган Маркъл дари с момче принц Хари

Общество

|
Пон, 06 Май 2019г. 19:41ч.
Меган Маркъл дари с момче принц Хари

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е родила момче в понеделник следобед, обяви съпругът ѝ принц Хари, цитиран от британските медии. За влизането на херцогинята в родилното бе съобщено от Бъкингамския дворец малко по-рано.

Бебето тежи 3.2 кг., все още не е избрано името му, тъй като родителите му обмислят варианти.

Принц Хари каза, че двамата с Меган са изключително развълнувани и благодари на всички, които са оказвали подкрепа на съпругата му по време на бременността ѝ. Тя и бебето се чувстват "изключително добре", заяви вторият син на престолонаследника на британския трон принц Чарлз.

Говорейки след раждането на бебето, Хари каза, че то е било малко преносено. За след два дни той планира да направи друго изявление и всеки ще има възможност да види наследника му.

Запитан какво е да присъства на раждането на дете, той се засмя и каза, че това определено е първото раждане, на което е бил, и то е било впечатляващо и абсолютно невероятно. "Аз съм невероятно горд от съпругата си", заяви Хари.

"Както всеки баща и родител би казал, неговото бебе е абсолютно невероятно. И за това малко нещо си готов да умреш. Аз съм на Луната от щастие", допълни принцът.

Той добави, че раждането на детето му е било най-невероятното нещо, което е можел да си представи.

Бебето ще бъде седмо по реда за наследяване на короната, но няма веднага да стане принц. Най-вероятно синът на Хари ще носи титлата граф на Дъмбартън. Той ще наследи титлата херцог на Съсекс.

Детето ще расте в резиденцията "Фрогмор“, където от векове не е израснало нито едно кралско дете.

То ще има двойно гражданство – британско и американско, тъй като Меган Маркъл е американка.

mediapool.bg