Кламер БГ - Новини: Масово са сменени и зам.-областните управители

Масово са сменени и зам.-областните управители

България

|
Пет, 28 Май 2021г. 20:20ч.
Масово са сменени и зам.-областните управители

Масово са сменени и зам.-областните управители

След като преди дни правителството приключи със смяната на всички областни управител, дойде ред и на заместниците им. Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев в петък бяха назначени новите зам.-областни, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Благоевград това е Слави Христов, който в последните години е бил общински съветник община Родопи, а после в Кочериново.

В бургаската областна управа влизат двама юристи - Божан Божанов, който преди време е бил кмет на Ветрен, и Асен Бонджев. който идва от частния сектор.

Икономистката Силвия Александрова, която е работила в търговията и туризма, и офицерът от Военноморските сили Георги Георгиев са назначени за заместник-областни управители на Варна.

Други двама юристи заемат тези постове във Велико Търново. Това са Станислав Николов, който е била адвокатски сътрудник, юрисконсулт и ръководител в частна компания, и Габриела Шилкова, която е работила е в сферата на търговията.

Бившият кадър на НАП, "Булгаргаз", "Електроенергийния системен оператор" и ТЕЦ "Варна" Шишман Чаушев е назначен за заместник-областен на Видин.

Във Враца такива стават зооинженерът Милчо Стефанов, който също така е работил в Държавния резерв, и банкерът Борислав Борисов.

Депутатката на БСП от по-предишния парламент Кристина Сидорова и бившата зам.-кметица на Габрово Стилияна Събева-Тинчева са назначени за заместник-областни управители на Габрово.

Постовете в Добрич заемат мениджърът по недвижими имоти Здравко Здравков и Галин Господинов, който досега е работил в Регионалното управление по образование в Добрич.

За заместник-областни управители на Кърджали са назначени Бисер Николов, който вече е бил на този пост по времето на правителството на Орешарски, и Павел Гатев, който има дългогодишна кариера в МВР като шеф на районното в Подкова, зам.-шеф на районно в Кърджали и после на същата позиция в Момчилград. После е станал адвокат в Кърджали.

Бившият шеф на митниците в Олтоманци и на Кюстендил Георги Илинов и бившият командир от системата на Министерството на отбраната, а после шеф в местното ВиК Йордан Гогев са новите заместник-областни управители на Кюстендил.

В Ловеч такъв става бившият депутат на БСП от 44-ото Народно събрани Милко Недялков, който по професия е журналист, бил е в общинския съвет навремето и дори е бил областен на Ловеч по време на Орешарски.

Латинка Симова, която е кадър на средно ниво от общината и бивш помощник-директор на училище във Вършец, е назначена в Монтана.

В Пазарджик зам.-областни стават бившият следовател и председател на общинския съвет в зората на демокрацията, а после адвокат Стоян Парпулов и Тодор Джамбов, който досега е бил директор на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в града.

Доскорошният шеф на местния затвор Иван Петков и прокурор Ваня Савова-Цветанова са назначени за зам.-областни на Плевен.

В Пловдив тези постове са били отредени за бившия зам.-шеф на местната регионална здравно-осигурителна каса Даниела Николова-Кършева и инженер-агрономът Иванка Петкова, която е заемала вече тази длъжност по времето на правителството на Орешарски.

Зам.-кметът на Цар Калоян от 2011 до 2019 г. Найден Късов и някогашният зам.-кмет на Самуил Драгомир Златев са назначени за заместник-областни управители на Разград.

В Русе такива стават Синан Хебибов, който идва от сферата на пенсионното осигуряване и застраховането, и Стефка Караколева, главен асистент в Русенския университет "Ангел Кънчев" и преподавател по висша математика, компютърни системи за текстообработка, изчисления и визуализация.

Минчо Йорданов става зам.-управител на Силистра. Работил е дълги години в системата на МВР и ДАНС.

В Смолян е назначен Младен Исаев, който от 2011 до 2015 г. е бил председател на Общинския съвет в Девин, както и помощник-директор на СОУ "Христо Ботев" в Девин.

Новите заместник-областни управители на Търговище са юристът Ивайло Венков, идващ от частния сектор, и Валери Симеонов, който е работил в администрацията на Община Търговище, а при служебното правителство на Огнян Герджиков е бил областен.

В Хасково такива ставата Мартин Узунав - бивш служител на МВР и съветник на Веселин Близнаков, министър на отбраната на правителството на Сергей Станишев, и депутатът на БСП от по-предишния парламент Виолета Желева.

От системата на МВР и ДАНС е новият зам.-областен на Сливен Антоний Андонов, поста си запазва Димитринка Петкова.

Дългогодишната общинска чиновничка на Ковачевци Ива Борисова е назначена в Перник, където също остава едни от старите зам.-областни - Иво Иванов.

В София поста си запазва дъщерята на дългогодишния лидер на учителския Синдикат Янка Такева - Живка Такева-Първанова, която дори бе временно изпълняващ длъжността областен да избора на нов от правителството на Стефан Янев. Новите лица са Цветелин Софрониев, който идва от сферата на търговията, но преди това е работил в системата на МВР и МО.

Заместник областни управители на Софийска област стават Аглика Главчева, Стелиан Донев и Дарина Николаева. Главчева навремето е работила във военното министерство, след което е отишла в частния сектор. Николаева е адвокат, а Донев дълги години е бил в системата на МВР.

Стефан Славов, който има опит като мениджър на инвестиционни проекти става заместник-областен управител на Стара Загора, а поста си запазва Димитър Драчев.

Дългогодишен общински служител е Албена Бабева-Сланева, назначена в Шумен. Заедно с нея в областната управа влиза Сашо Евлогиев, който е дългогодишен преподавател в Националния военен университет "Васил Левски".

Драгомир Димитров и Светослав Стоев са назначени за заместник-областни управители на Ямбол. Димитров е бил главен секретар на община Ямбол, а после и в областната администрация Ямбол, след което е отишъл в частния сектор. Стоев е работил в местното Областно пътно управление, както и в Община Тунджа. Завършил е УАСГ-София.

mediapool.bg