Кламер БГ - Новини: Майките от "Системата ни убива" влизат в листите на Мая Манолова

Майките от "Системата ни убива" влизат в листите на Мая Манолова

България

|
Нед, 21 Авг 2022г. 14:15ч.
Майките от "Системата ни убива" влизат в листите на Мая Манолова

Майките от

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" обявиха, че ще се явят на предсрочните парламентарните избори като гражданска квота в листите на партията на Мая Манолова "Изправи се България".

"Защо Мая Манолова? Защото тя беше през цялото време до нас, не ни изостави, дори и когато се разграничихме от нейната партия", обясни в неделя Нели Димитрова от "Системата ни убива" пред журналисти при старата сграда на Народното събрание.

Майките работят с Манолова за решаване на проблемите им още докато тя беше национален омбудсман. Манолова лобира за редица законови поправки в полза на децата с увреждания и неведнъж е била на протестите на жените през годините.

Вера Иванова каза, че не са се явили на предишните избори с формацията на Мая Манолова заради тогавашното участие в коалицията на "Отровното трио", което бе сред организаторите на продължилите през почти цялото лято на 2020 г. протести срещу правителството на Бойко Борисов.

Ще отворим нашите листи за хора с каузи и в най-тежката лидерска битка в 25 МИР - София би било справедливо листата да оглави Вера Иванова, съобщи председателят на "Изправи се България" Мая Манолова. Тя посочи, че това са истински, смели жени, бойци. Заедно с тях ще станем един силен отбор от биткаджии и най-накрая ще се преборим за закона за личната помощ, коментира Манолова.

В началото на седмицата от "Системата ни убива"обявиха, че ще участва в предсрочните избори за народни представители като гражданска квота в листите на политическа партия, която тогава не назоваха. Тогава те премахнаха палатката си пред бившия Партиен дом и заявиха, че протестът им от паветата отвън ще бъде пренесен вътре в парламента.

mediapool.bg