Кламер БГ - Новини: Мадуро потвърди, че се водят разговори с представители на САЩ

Мадуро потвърди, че се водят разговори с представители на САЩ

Свят

|
Ср, 21 Авг 2019г. 15:56ч.
Мадуро потвърди, че се водят разговори с представители на САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро потвърди, че се водят тайни преговори между високопоставени представители на неговото правителство и на администрацията на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

"Потвърждавам, че от няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на правителството на САЩ", каза Мадуро и добави, че всички преговори са се водили с негово разрешение.

Мадуро каза това броени часове, след като президентът Тръмп заяви, че правителството му води разговори "с различни представители" на венецуелския президент.

В неделя АП съобщи, че САЩ са установили тайно контакт с лидера на социалистическата партия и втория по влияние човек във Венецуела Диосдадо Кабельо и че близки съюзници от обкръжението на Мадуро търсят гаранции, че няма да бъдат съдени за нарушения на човешки права и други престъпления, ако отстъпят пред растящите искания за свалянето на венецуелския президент.

Тръмп не потвърди дали се водят разговори конкретно с Кабельо.

Мадуро не съобщи имената на свои представители, които водят преговори със САЩ. Президентът социалист повтори предложението си за лична среща с Тръмп за нормализиране на отношенията.

mediapool.bg