Кламер БГ - Новини: МВР търси данни от гражданите за двойното убийството край Негован

МВР търси данни от гражданите за двойното убийството край Негован

България

|
Вт, 20 Авг 2019г. 14:19ч.
МВР търси данни от гражданите за двойното убийството край Негован

МВР търси съдействие от гражданите заради откритите край софийското село Негован разчленени трупове на мъж и жена. Тъй като към момента от полицията не успяват да установят самоличността им, бе разпространено съобщение с молба да се даде информация за изчезнали през месец май жена на възраст 45-55 години и мъж между 65 и 75 години.

Застреляните край Негован не фигурират в базата данни на МВР, съобщи БНР. В близост до мястото, където са били заровени телата, е открит портфейл с лични документи и ключ от кола. Според разследващите обаче те не са на никоя от жертва.

Отхвърлена е версията двамата убити да са чужди граждани, дори и незаконно пребивавали у нас. От полицията отричат да са открили трети труп, каквито информации се появиха късно вечерта в понеделник. В момента се проверяват данните за обявените за изчезнали през последните три месеца и се търси съвпадение с профила на убитите.

"Случаят "Негован" няма свой аналог в историята на България". Това заяви пред Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев. Според него в момента разследващите са в много сложна ситуация и ще има много спекулации по този случай.

"Подчертавам, че случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката", заяви Ботев.

По думите му при такова престъпление се изисква сериозен мотив. Той допълни, че ако се разкрие самоличността на убитите, е напълно възможно да се стигне до извършителя.

"Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това”, заяви Ботев.

mediapool.bg