Кламер БГ - Новини: МВР разпитва Сидеров заради стажа на Кошлуков

МВР разпитва Сидеров заради стажа на Кошлуков

България

|
Вт, 19 Юли 2022г. 10:58ч.
МВР разпитва Сидеров заради стажа на Кошлуков

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е извикан на разпит в националната полиция заради документите за стаж на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. МВР работи по сигнал на гражданското движение БОЕЦ. При избора му за шеф на обществената телевизия Кошлуков представи документи, че е бил началник на партийната телевизия "Алфа" и така изпълни един от критериите за поста.

Впоследствие се оказа, че от сайта на на обществената телевизия липсва подробната биографична справка на Кошлуков. Без стажа в "Алфа" Кошлуков нямаше как да покрие изискването за пет години на ръководна длъжност. Преди това той работеше в телевизиите ТВ7 и Нюз7, финасирани от фалиралата КТБ.

Кошлуков стана директор на БНТ, след като през 2019 г. бе отстранен Константин Каменаров. Преди това той бе осъден за шофиране след употреба на алкохол. през 2019 г. Сидеров демонстрира, че не е в добри отношения с Кошлуков. След скандал в "Панорама" политикът бе изгонен от БНТ, а впоследствие организира протест с искане за оставката на генералния директор.

Докато ГЕРБ бяха на власт процедурата по назначаване на Кошлуков не се поставяше под съмнение. В началото на тази година обаче Тошко Йорданов от ИТН заяви, че трябва да се направи проверка. Тогава от партията дадоха да се разбере, че се съмняват в начина на избора от Съвета за електронни медии. Те обясниха, че трябва да се провери и дали Кошлуков е завършил калифорнийския университет в Санта Барбара.

mediapool.bg