Кламер БГ - Новини: МВР намекна за прокурорски чадър върху арестувани за убийство на пастир

МВР намекна за прокурорски чадър върху арестувани за убийство на пастир

България

|
Ср, 09 Фев 2022г. 16:06ч.
МВР намекна за прокурорски чадър върху арестувани за убийство на пастир

Снимка: МВР

Прокуратурата е прекратявала преписки по жалби срещу земеделския производител, заподозрян за жестокото убийство на пастир в софийското село Антон. Младият мъж бе открит безжизнен в неделя вечерта. Дни по-късно като заподозрени бяха задържани двама земеделци – братята Дончо Петров и Красимир Петров. Те са сред най-големите арендатори на земи.

По думите на съпругата на убития той е поискал 50 лв. от Дончо Петров, за когото работел. Пред бТВ жената заяви, че двамата братя били прикривани от кмета на селото. Други жители на селото също се оплакаха, че са били тормозени и заплашвани от двамата братя, но реакция от институциите не е имало.

В отговор МВР организира мащабна акция в Антон, в която се включиха данъчни и агенцията по храните. Междувременно е проверено как са регистрирани жалбите срещу двамата братя.

Според полицейската справка срещу Красимир Петров през последните две години има общо седем жалби. Той е осъждан три пъти. Отделно от това има четири регистрации – за кражба на кола, взломна кражба, унищожаване на имущество и наркотици.

На последните избори земеделецът е викан в полицията заради съмнения за купуване на гласове. Той се карал и обиждал служителите, обяснявайки им, че нищо не могат да му направят. Един от полицаите подал жалба, но прокуратурата не образувала разследване с мотива, че може да заведе гражданско дело. Срещу арендатора има сигнали за скандал в заведение в близко село, по което му е писан предупредителен протокол. Жител на Антон се оплакал, че е бил заплашван. Друга жалба е от жител на Копривщица, който твърдял, че земеделецът го преследвал с колата си, принудил го да спре и му ударил два шамара. Последната жалба срещу него отново е за заплаха.

Според МВР всеки един от сигналите е регистриран и предаден в прокуратурата. Следвани са инструкции на държавното обвинение.

"МВР приема напълно отговорно опасенията на гражданите за осъществявана престъпна дейност от страна на двамата мъже, прикривана според тях през годините от компетентните държавни органи. В рамките на стартиралата полицейска операция ще бъдат разпитани свидетели, ще се извършат щателни проверки по различни направления с оглед установяване на данни за извършени престъпления и предприемане на последващи действия за привличане към наказателна отговорност при наличие на такива", пише в съобщението им.

mediapool.bg