Кламер БГ - Новини: МВР гони македонка с подозрение за коронавирус от Гюешево до Кюстендил

МВР гони македонка с подозрение за коронавирус от Гюешево до Кюстендил

България

|
Пет, 15 Май 2020г. 17:47ч.
МВР гони македонка с подозрение за коронавирус от Гюешево до Кюстендил

Гражданка на Северна Македония е влязла незаконно у нас, след като е избягала от гранична проверка на пункта "Гюешево", съобщиха от МВР. Жената спряла за кратко, но след това потеглила отново, преминала с газ, повредила гранична бариера и не обърнала никакво внимание на граничарите, които се опитали да я спрат.

От пункта бил подаден сигнал до втори граничен пост. Униформени се опитали да спрат колата край село Гърляно, отново неуспешно. След това била уведомена полицията в Кюстендил. При влизане в града дамата ударила полицейска кола и отново не спряла, а след това повредила и втора патрулка. След преследване тя все пак била спряна принудително в костендилския квартал "Могилата".

Установено е, че става дума за 39-годишна гражданка на Северна Македония и Швейцария, която шофирала "Ситроен" с швейцарска регистрация.

"Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. При инцидента няма пострадали. На жената е взета кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества", съобщиха от МВР.

При прегледа е установено, че тя е с повишена температура. Направен й е тест за коронавирус, съобщиха от прокуратурата.

Срещу жената е започнало разследване. Засега тя остава в болница.

mediapool.bg