Кламер БГ - Новини: Лена Бориславова положи клетва като депутат и подаде оставка

Лена Бориславова положи клетва като депутат и подаде оставка

България

|
Ср, 12 Апр 2023г. 18:17ч.
Лена Бориславова положи клетва като депутат и подаде оставка

Лена Бориславова по време на откриването на 49-ото Народно събрание, сн.: БГНЕС

Още в първия ден на 49-ото Народно събрание Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" е подала заявление за прекратяване на пълномощията ѝ като народен представител.

На изборите на 2 април Бориславова беше втора в листата на "Продължаваме промяната- Демократична България" в 24 МИР София и в събота беше обявена за избрана за народен представител. Преди ден тя обяви във Фейсбук, че се отказва от депутатското си място, защото ще се занимава с подготовката за предстоящите наесен местни избори.

Така и не се разбра защо Бориславова съобщи решението си след като бе обявена за депутат. Преди това тя имаше възможност да декларира пред ЦИК отказ от заемане на поста. Именно защото не го направи, сега тя положи клетва и подаде оставка.

Не е ясно обаче кога Бориславова ще може да бъде освободена от поста, защото заявлението й трябва да бъде одобрено в пленарната зала. В същото време парламентът зацикли на избора на председател на парламента и докато това не стане, не би следвало пленарната зала да взима други решения.

В същото време ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха, преди избора на председател, да се проведат работни групи с всички парламентарни групи по приоритетите за работа на Народното събрание. Двете формации обаче не уточниха колко време смятат, че ще отнеме това.

mediapool.bg