Кламер БГ - Новини: Лекарите от болницата в Карлово подадоха оставка

Лекарите от болницата в Карлово подадоха оставка

България

|
Съб, 09 Май 2020г. 15:54ч.
Лекарите от болницата в Карлово подадоха оставка

Медиците в болницата в Карлово подадоха оставки заради решение на областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет за Covid-19 в лечебното заведение.

Кабинетът трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщава Нова тв.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Д-р Дориана Маринова работи от 30 години в местната болница "Д-р Киро Попов" и недоумява защо се налага да се открива специален кабинет, при положение, че в момента няма върнат пациент в спешно състояние.

По думите на областния управител на Пловдив Дани Каназирева решението за разкриването на такъв кабинет в Карлово е взето от местния щаб след сигнали на граждани и на Спешна помощ, както и за да бъде спазен законът и гарантирано здравното обслужване на населението в общината.

Водени са разговори с управителя на болницата д-р Христо Пелев и кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, за това как да бъде решен проблемът и е приет компромисен вариант за работа на кабинета до 19.30 часа с лекар, а след този час да дежури медицинска сестра, обясни още областният управител, съобщи БТА в петък вечерта. Тя допълни, че уважава мнението и позицията на всеки лекар, но от тук нататък решението е на контролните органи и на отговорните институции.

mediapool.bg