Кламер БГ - Новини: Къде се труди Путин – "най-известният homeoffice работник в Русия"

Къде се труди Путин – "най-известният homeoffice работник в Русия"

Свят

|
Ср, 09 Дек 2020г. 16:59ч.
Къде се труди Путин – "най-известният homeoffice работник в Русия"

Очевидно Кремъл полага големи усилия, за да скрие, че президентът Путин не се намира в столицата. За да се съхрани видимост, на брега на Черно море е било създадено точно копие на московския кабинет на президента, пише германското сп. "Шпигел".

Прелестта на пандемията от коронавирус е в това, че можеш най-накрая да видиш как живеят колегите ти. Този, който общува чрез видеовръзка с онези, които също избягват офиса, може да получи представа за това как е усутроен техният дом.

А може пък това, което се вижда на екрана, въобще да не е техният дом? Та нали е възможно колегите ти да не се намират у дома някъде из мрачната Северна Европа, а да е под палмите край морския бряг. Така да се каже, ваканционен вместо добашен офис. Само че без да видиш изгледа от прозореца му, това може да не си личи, пише списанието.

Именно от тази неяснота очевидно се е възползвал най-известният homeoffice работник в Русия – президентът Владимир Путин, продължава "Шпигел", като се позовава на специализираното в разследванията руско онлайн издание "Проект". Според анализите на това издание Кремъл полага огромни усилия, за да накара руснаците да повярват, че президентът им се намира в Москва, докато в действителност той пребивава в курорта Сочи на брега на Черно море.

Това, че официалните данни за местопребиваването на Путин може да не съответстват на действителността, е станало ясно благодарение на анализа на придвижването на президентския самолет. От обкръжението на Путин "Проект" е научил, че в черноморската резиденция "Бочаров ручей" е оборудван кабинет, представляващ точно копие на кабинета в президентската резиденция в Ново Огорьово край Москва. Лампата, масата, паркетът, стойката за молив, телефоните, маската на креслата – всичко е идентично.

Путин се намира на черноморското крайбрежие поне от края на лятото, но не е искал да съобщава за това, пише "Проект". Всички очакваха втората вълна на коронавируса. Според представата на Кремъл в такива моменти народът трябва да си мисли, че президентът се намира в столицата, разказали източниците на изданието.

Акредитираните в Кремъл журналисти сега не могат да съпровождат Путин. Благодарение на това е толкова лесно да се прикрива неговото местопребиваване.

Остава отворен въпросът могат ли обикновените опис служители да повторят стратегията на Путин. Във всеки случай за видеоконференциите се препоръчва да обзаведете дома и ваканционното си жилище еднакво лаконично, иронизира германското списание.

mediapool.bg