Кламер БГ - Новини: Кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" в София е затворено

Кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" в София е затворено

България

|
Ср, 24 Ноем 2021г. 14:28ч.
Кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" в София е затворено

Кръстовището на бул.

Кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" в София е затворено от днес - 24 ноември до 14 декември включително, съобщи Столична община.

Причината за временното му затваряне е продължаващият от пролетта на тази година ремонт на трамвайното трасе по бил. "Цар Борис" ІІІ.

От днес е променен и маршрутът на автобусна линия № 63 в едната посока по бул. "Цар Борис III". Вместо по ул. "Софийски герой" автобусът ще завива по бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов". В обратна посока маршрутът не се променя.

Работата по най-натовареното столично трамвайно трасе на линия №5 е приоритет за Столична община. Огромната част от това трасе е разположено по едни от основните пътни артерии - булевардите "Тотлебен" и "Цар Борис III".

"Работата във всяко едно кръстовище по нея е сериозно предизвикателство, като целта ни е да ги освобождаваме в максимално кратки срокове", коментира инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет на Столична община по строителството.

В понеделник изпълнителят - ВДХ, новото име на "Водстрой 98", приключи работата в кръстовището между булевардите "Цар Борис" ІІІ и "Иван Ев. Гешов" и движението оттам вече е възстановено.

В сряда започна работата в следващото кръстовище - това с ул. "Софийски герой".

"Призоваваме всички граждани, които обичайно преминава през него, до 14 декември да реорганизират маршрута си, за да се избегнат сериозни задръствания и в преките", каза Ангел Джоргов.

Ремонтът на релсовия път в кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" е част от реконструкция на релсовия път от ухо "Съдебна палата" до ухо "Княжево". Той се реализира от Столична община по проекта за интегриран градски транспорт - фаза II. Финансирането е от оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020.

mediapool.bg