Кламер БГ - Новини: Кремъл опроверга новини за смъртта на Жириновски

Кремъл опроверга новини за смъртта на Жириновски

Свят

|
Пет, 25 Март 2022г. 18:26ч.
Кремъл опроверга новини за смъртта на Жириновски

Жириновски е жив, в болница, но в кома

Слуховете за смъртта на лидера на Либерално-демократичната партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски са неетични, политикът е жив, в тежко състояние е, но е под лекарски контрол, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред журналисти по повод появили се информации, че Жириновски е починал.

Като фалшива определиха новината преди това и от партията на политика.

"Слава богу, Владимир Волфович е жив, той е все така в болница, в тежко състояние, но под контрола на лекарите", заяви Песков.

Председателят на руската Дума Вячеслав Володин също опроверга редицата медийни публикации. По думите му на 25 март на Жириновски са направени изследвания и лекарите продължават да се борят за оздравяването му, пише ТАСС. Според ЛДПР състоянието на лидера им е стабилно.

На 9 февруари пресслужбата на руското здравно министерство съобщи, че 75-годишният Жириновски е в болница заради диагностицирането му с Covid-19. Според данните на ведомството политикът е бил хоспитализиран на 2 февруари. На 11 март бе обявено, че Жириновски е поставен в медикаментозна кома, за да се поддържа организмът му.

mediapool.bg