Кламер БГ - Новини: Южна Корея отново затяга мерки срещу коронавируса

Южна Корея отново затяга мерки срещу коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 02 Юни 2020г. 17:00ч.
Южна Корея отново затяга мерки срещу коронавируса

Райони около столицата на Южна Корея забраниха днес събирания на големи групи хора, а властите призоваха богомолците и някои социални работници да избягват струпване на хора, тъй като броят на новите случаи на коронавирус отново се увеличи, предаде Асошиейтед прес.

В гъстонаселената градска зона на Сеул са установени 37 от новите 38 случаи на заразата, съобщиха корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Стотици от последните случаи на коронавирус са били свързани с работни помещения, включително колцентрове и голям склад, собственост на местния гигант в електронната търговия "Купанг". Според властите, там не са били въведени адекватни мерки за предотвратяване на заразата и не е била спазвана социалната дистанция между работниците.

Най-малко 20 случаи са свързани с църкви около Сеул.

Пристанищният град Инчон, западно от Сеул, забрани събиранията в около 4200 църкви и други религиозни сгради. Провинция Кьонги, която се намира около столицата, издаде административно разпореждане за затваряне на складове, погребални домове и зали за сватбени тържества.

Министърът на здравеопазването Пак Ньон-ху настоя пред богомолци и служители на болници и старчески домове да избягват ненужно събиране на хора, за да се намалят рисковете от зараза за граждани в напреднала възраст и други, които са уязвими.

Министърът призова също училищните власти да проверяват отново въведените мерки в условията на постепенно отваряне на училищата.

Близо 1,8 милиона деца от началните и средните училища се очаква да се върнат утре в класните стаи.

mediapool.bg