Кламер БГ - Новини: Финландия препоръча маски на обществени места и карантина за пристигащи

Финландия препоръча маски на обществени места и карантина за пристигащи

Коронавирус

|
Четв, 13 Авг 2020г. 17:08ч.
Финландия препоръча маски на обществени места и карантина за пристигащи

Правителството на Финландия за пръв път препоръча да се носят маски на обществени места. Случаите на заразени с коронавируса в страната нарастват, предаде Ройтерс.

Премиерът Сана Марин каза, че маските трябва да се слагат, когато социалното дистанциране е невъзможно, например в обществения транспорт. По думите й хората на възраст над 15 години, които пребивават на оживени места повече от 15 минути, също трябва да са с маски. Изключение се прави за онези райони в страната, където от две седмици не са регистрирани нови заразени.

Министър-председателката каза още, че пристигащите от държави с 8 до 10 случая на 100 хиляди жители в последните две седмици трябва доброволно да се самоизолират за 14 дни. А пристигащите от страните с повече заразени ще бъдат карантинирани задължително.

До днес правителството в Хелзинки официално не е подкрепяло предпазните маски. Днес здравните власти съобщиха за 41 нови случая с коронавирус - рекордно увеличение на денонощна база от края на май. Общият брой на заразените във Финландия от началото на пандемията възлиза на 7683. От тях 333-ма са починали.

mediapool.bg