Кламер БГ - Новини: Руският премиер оздравя, новозаразените в Русия за деня пак са под 10 000

Руският премиер оздравя, новозаразените в Русия за деня пак са под 10 000

Коронавирус

|
Вт, 19 Май 2020г. 14:04ч.
Руският премиер оздравя, новозаразените в Русия за деня пак са под 10 000

Русия съобщи днес за 9263 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа, с което общият им брой става 299 941. Така четвърти ден поред ръстът е под 10 000. Починалите за деня са 115 и общо 2837.

Кремъл съобщи, че премиерът Михаил Мишустин, който в края на миналия месец бе диагностициран с коронавируса, вече се е завърнал на работа, предаде Ройтерс. Във връзка с това президентът Владимир Путин е подписал указ, отменящ временното предаване на задълженията на Мишустин на първия вицепремиер Андрей Белоусов, който бе и.д. премиер от 30 април.

Докато се е намирал в медицинско учреждение, Мишустин е провел няколко видеосъвещания. До вчера той все още е провеждал видеосъвещания от болницата, съобщи ТАСС.

След като президентът Владимир Путин обяви край на неработните дни от 11 май и преход към смекчаване на ограниченията, десетки региони на Русия започнаха да разхлабват рестрикциите в нарушение на епидемиологичните препоръки, но до седмица някои от тях отново ги засилиха, пише "Новая газета". Освен това според експерти, потърсени от вестника, много субекти на федерацията съобщават измислени данни - броят на болните там практически остава същият ден след ден.

Над 60 региона започнаха в различна степен да отслабват карантината, но два от всеки три го правят в нарушение на препоръките от ресорната федерална служба Роспотребнадзор. Причина за преждевременните им действия най-вероятно е неблагоприятната икономическа ситуация в страната, добавя "Новая газета".

mediapool.bg