Кламер БГ - Новини: Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от Covid-19

Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от Covid-19

Коронавирус

|
Пет, 14 Авг 2020г. 14:49ч.
Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от Covid-19

Френското правителство обяви днес Париж и Марсилия, както и околностите им, за зони с повишен риск от Covid-19, което дава на местните власти правомощия да налагат локални ограничителни мерки за спиране на разпространението на заразата, предаде Ройтерс. Тази мярка, обявена с указ, последва резкия ръст на заразени с коронавирус във Франция през последните две седмици.

Франция регистрира вчера повече от 2500 нови случая на коронавирус за втори пореден ден. Такива равнища бяха отчетени последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа.

Решението на правителството дава на местните власти в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон правомощия да ограничават придвижването на хора и автомобили, достъпа до обществения транспорт и въздушните превози, достъпа до обществени сгради, както да затварят ресторанти, барове и други обекти.

Париж и Марсилия вече направиха през последните дни носенето на предпазни маски задължително на оживени обществени места.

Снощи Великобритания съобщи, че ще наложи 14-дневна карантина на всички пристигащи от Франция от утре заради ръста на новозаразените.

Нидерландия и четири други страни бяха добавени също към карантинния списък на Великобритания, където вече са Испания и Белгия.

Обявяването на Париж и Марсилия за зони с повишен риск може да има силно влияние върху туризма, тъй като може да принуди други страни да наложат карантина на своите граждани, завръщащи се от тези дестинации.

mediapool.bg