Кламер БГ - Новини: Още една столетничка пребори коронавируса, този път в Нидерландия

Още една столетничка пребори коронавируса, този път в Нидерландия

Коронавирус

|
Ср, 01 Апр 2020г. 15:55ч.
Още една столетничка пребори коронавируса, този път в Нидерландия

Жена на 101 г., която бе заразена с коронавирус, се възстанови в Нидерландия, съобщи Ройтерс.

Болницата край Ротердам, където се е лекувала, не съобщава името на пациентката си. Жената била приета за лечение преди десетина дни със затруднения в дишането и се оказала заразена с новия коронавирус.

Тя вече е възстановена достатъчно, за да бъде изписана. Жената живее сама, но ще бъде настанена временно в дом за възрастни хора, за да бъде обгрижвана до пълното си възстановяване.

"Тя е корава дама. Чудесно е, че спазва всички препоръки - киха в лакътя си и дори ме съветва да спазваме подходяща дистанция", коментира пулмологът Сунил Рамлал.

В понеделник бе съобщено и за 102-годишна жена в Италия, изписана от болница, където била приета за лечение от коронавирусна инфекция няколко дни по-рано.

Според в. "Кориере дела сера" щастливката се казва Италика Грондона, но всички ѝ викат на галено Баба Лина. Тя се лекувала в болницата Сан Мартино в Генуа.

Близки на Баба Лина разказали, че тя обожава Фреди Меркюри, обича да чете и да танцува и е фен на италианския състезател по мотоциклетизъм Валентино Роси.

mediapool.bg