Кламер БГ - Новини: Ню Джърси и други щати затягат мерките срещу разпространението на коронавируса

Ню Джърси и други щати затягат мерките срещу разпространението на коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 17 Ноем 2020г. 10:20ч.
Ню Джърси и други щати затягат мерките срещу разпространението на коронавируса

Губернаторът на Ню Джърси обяви по-строги ограничения за събирането на хора на едно място, а много други щати предприемат също мерки за ограничаване на новата вълна от разпространение на коронавируса, предаде Ройтерс.

"Стана лошо и ще става още по-лошо", каза губернаторът Фил Мърфи в интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си. По думите му в щата вече ще е позволено на едно място да пребивават до 10 човека на закрито и до 150 на открито, при 25 на закрито и 500 на открито досега.

Здравните власти в Мисури съобщиха, че до две седмици капацитетът на болниците в щата ще се изчерпи, ако темпото на увеличаване на новите случаи на коронавирус се запази.

Губернаторът на Мичиган Гретчен Уитмър забрани от сряда за срок от три седмици присъственото обучение в училищата и колежите. Затварят се ресторантите, концертните зали, кинотеатрите и пързалките, а домашните събирания са ограничени до 10 души от две домакинства.

Губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли наложи едномесечна забрана за обслужване вътре в ресторанти, затвори фитнес зали и разпореди да се намали до една четвърт броят на посетителите в магазините. В северозападния щат събиранията на закрито са разрешени само за членове на едно домакинство, а на открито - за не повече от пет души.

Броят на заразените с коронавирус в САЩ надхвърли 11 милиона, като само преди седмица той премина прага от 10 милиона. През последните седем дни САЩ съобщават за средно над 144 000 нови заразени и 1120 смъртни случая на денонощие - най-високите показатели в света. Четиридесет щата са съобщили за рекордно увеличение на заразените с коронавируса, в 20 има рекордно нарастване на броя на починалите от заразата, а в 26 има рекорден увеличение на хоспитализираните, сочат изчисления на Ройтерс.

mediapool.bg