Кламер БГ - Новини: Над 6 млн. са заразените с коронавирус по света

Над 6 млн. са заразените с коронавирус по света

Коронавирус

|
Вт, 02 Юни 2020г. 10:16ч.
Над 6 млн. са заразените с коронавирус по света

Над 6.22 милиона е общият брой на случаите на потвърден коронавирус по света, показва статистика на Ройтерс. Починалите според тези изчисления са 371 799.

Откакто първите случаи бяха установени в Китай през декември миналата година, за Covid-19 е съобщено в над 210 страни и територии.

За последното денонощие в света са установени нови 103 хиляди случая, а починалите са 3 017.

В САЩ има около 1 859 000 случая, а от тях 22 000 са нови. Там в понеделник са починали 730 души. В Русия новите случаи са 9035, а в Италия - 200 нови.

Във Франция има 338 нови случая, а здравното министерство призова хората да продължат да вземат предпазни мерки срещу коронавируса, въпреки че броят на случаите в болници и в интензивно отделения в страната продължава да намалява.

Страната се готви от сряда да пристъпи към втория етап от облекчаването на ограничителните мерки. Очаква се отново да бъдат отворени паркове, барове, ресторанти и плажове. Министерството обаче подчерта, че "добрите новини не трябва да ни карат да забравяме опасностите на вируса", предаде Ройтерс.

През последните 24 часа във френските болници са регистрирани 31 смъртни случая, дължащи се на коронавируса. С това броят им от 1 март достига 18 506. Утре ще бъде съобщен и броят на смъртните случаи в домове за възрастни.

14 288 пациенти с коронавируса остават в болница към днешна дата, лек спад от вчера, когато те са били 14 322. Преди седмица броят им беше 16 798. Пациентите в интензивно отделение са 1302.

От появата на коронавируса във Франция се е наложило да бъдат приети в болница общо 101 739 души, съобщи здравното министерство.

След двумесечна национална карантина Сингапур започна да позволява подновяване на дейности, при които "няма голям риск от предаване" на коронавирус. Решението бе взето, въпреки че страната е на второ място в Източна Азия по брой на заразени.

Вече работят офиси и производствени предприятия, децата се върнаха в училище, започват да отварят и храмовете.

Сингапурският министър-председател Ли Сян Лун каза вчера, че отслабването на мерките вероятно ще се посрещне с огромно облекчение от всички, но предупреди, че то със сигурност крие рискове.

В Сингапур са установени 35 292 случая на заразени с коронавируса, повече от която и да е страна в Източна и Югоизточна Европа, като изключим Китай. Повечето от случаите обаче са сред чужди работници, живеещи натясно в общежития. Смъртните случаи в Сингапур са общо 24, което е сред най-ниския в света.

Засега обаче остават част от ограниченията - ресторантите още не приемат клиенти, остават затворени фитнесите и кината.

mediapool.bg