Кламер БГ - Новини: Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу Covid -19

Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу Covid -19

Коронавирус

|
Пет, 18 Септ 2020г. 13:05ч.
Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу Covid -19

Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу заболяването, причинено от новия коронавирус, съобщи китайският министър на науката и технологиите Ван Чжъган, цитирано тоТАСС.

По думите му четири от ваксините вече са в трета фаза на клиничните тестове.Той добави, че в борбата с коронавируса страната винаги е поставяла на първо място международното научно-техническо сътрудничество и е изпълнявала своите международни задължения в съответствие с принципите на откритост и прозрачност.

Ван Чжъган допълни, че Китай е предала информацията за коронавируса на Световната здравна организация (СЗО) и това е дало на учените от целия свят важна основа за извършване на медицински изследвания и разработване на лекарствени препарати.

Континентален Китай регистрира 32 нови случая на Ковид-19 вчера, което е най-големият брой от повече от месец и представлява рязък скок в сравнение с деветимата заразени ден по-рано, съобщиха днес китайските здравни власти, цитирани от Ройтерс.

Макар това увеличение да е много под равнищата в разгара на епидемията в Китай в началото на годината, то е най-сериозното от 10 август насам и напомня, че рисковете, които произтичат от пристигащи в страната пътници, се запазват.

Националната комисия по здравеопазване отбеляза в изявление, че всичките нови случаи са внесени. Тринайсет от тях са установени в северозападната провинция Шенси, а други 12 - в Шанхай.

Континентален Китай не е съобщавал за местно предадена зараза от средата на август.

Здравните власти са отчели също 20 нови безсимптомни случая, при 14 ден по-рано.

mediapool.bg