Кламер БГ - Новини: Здравният министър на Франция: Вирусът още не е победен въпреки окуражителни данни

Здравният министър на Франция: Вирусът още не е победен въпреки окуражителни данни

Коронавирус

|
Пон, 16 Ноем 2020г. 16:01ч.
Здравният министър на Франция: Вирусът още не е победен въпреки окуражителни данни

Здравният министър на Франция Оливие Веран заяви, че въпреки окуражителните последни данни е прекалено рано да се говори за победа срещу вълната от коронавирусни инфекции, предаде Ройтерс.

Пред репортери в Лион той каза, властите са започнали постепенно да установяват контрол върху епидемията, но предупреди, че не трябва да има успокояване, защото "още не сме победили вируса". По думите му докато дневният прираст от новозаразени не намалее значително и докато болничната система е под натиск, локдаунът трябва да продължава.

На 30 октомври във Франция бе въведена за втори път национална карантина, която ще остане в сила поне до началото на декември. Президентът Еманюел Макрон е казал, че новите случаи на денонощна база трябва да спаднат до 5000, за да бъде облекчен режимът на придвижване до нивата от месец август.

След пика от 86 852 нови случая на 7 ноември, тоест на петия ден от новия локдаун, през следващите седем дни дневният прираст от новозаразени беше средно 27 786. А в събота броят на хората в болници или в интензивни отделения за Covid-19, които от средата на август, постоянно се увеличаваха, намаляха с 208 до 32 499. Но в неделя броят на хоспитализираните отново се увеличи до 33 081.

mediapool.bg