Кламер БГ - Новини: Възможно е връщането на някои противоепидемични мерки в Гърция през есента

Възможно е връщането на някои противоепидемични мерки в Гърция през есента

Коронавирус

|
Пон, 27 Юни 2022г. 16:04ч.
Възможно е връщането на някои противоепидемични мерки в Гърция през есента

Възможно е връщането на някои противоепидемични мерки в Гърция през есента

Ако възникне натиск върху здравеопазването, което е вероятно през есенните месеци, ще бъде разгледана възможността за налагане на определени (ограничителни) мерки, заяви гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис по телевизия Open.

Той уточни обаче, че логиката оттук нататък е ориентация към конкретни целеви групи и мерки, а не към хоризонтална логика, както по-рано.

Плеврис отново подчерта, че няма логика за връщане на ограничения през лятото, защото не се наблюдава натиск върху здравеопазването.

Гръцките здравни власти обявиха 9 294 нови случая на Covid-19 и 13 смъртни случая, свързани с вируса, по време на всекидневния си брифинг за хода на пандемията днес. Националната организация за обществено здраве (EODY) съобщи и за 93 интубирани пациенти, които се лекуват в отделенията за интензивно лечение.

Общият брой на потвърдените случаи на Covid-19 в Гърция от началото на пандемията нарасна на 3 616 874, като за същия период са регистрирани общо 30 178 смъртни случая, свързани с вируса, съобщи БГНЕС, позовавайки се на в. "Катимерини".

От днес електронната платформа за запазване на час за ваксинация с втора бустерна (общо четвърта) доза от ваксините срещу СОВИД-19 е отворена за жителите на Гърция на възраст над 30 години, съобщиха гръцките медии.

Това става по предложение на експертната комисия към министерството на здравеопазването.

Гражданите вече са започнали за си запазват час на страницата в правителствения интернет портал gov.gr. До момента в Гърция са поставени общо 21 075 337 дози от различните ваксини, съобщава АНА-МПА.

С решението обхватът на гражданите, които имат право да си поставят четвърта доза, се разширява значително, защото до момента вторият бустер се поставяше само на лицата над 60-годишна възраст, припомня телевизия Скай.

mediapool.bg