Кламер БГ - Новини: Вече 5 дни в Индия се откриват по над 6000 заразени с коронавирус

Вече 5 дни в Индия се откриват по над 6000 заразени с коронавирус

Коронавирус

|
Ср, 27 Май 2020г. 12:02ч.
Вече 5 дни в Индия се откриват по над 6000 заразени с коронавирус

Регистрираните заразени с новия коронавирус в Индия се увеличиха с 6387 за последното денонощие и достигнаха общо 151 767. Починалите за 24 часа са 170 или общо досега - 4337, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Асошиейтед днес.

В момента под лекарско наблюдение в страната се намират 83 004 заразени, а оздравелите вече са 64 425.

През последните пет дни дневният ръст на заразените в Индия стабилно се държи над 6 хиляди, което е най-високото равнище от началото на пандемията, отбелязва АП.

Повечето от регистрираните случаи на коронавируса са концентрирани в пет от 28-те щата на страната. Напоследък се наблюдава увеличение на броя им в някои от най-бедните щати в Източна Индия, където след дълги митарства по пътищата започнаха да се завръщат от големите градове в родните си села работници мигранти. За тях бяха пуснати специални влакове, тъй като в началото на обявената карантина железопътният транспорт в страната бе спрян напълно.

Карантината бе въведена на 25 март и след третото й продължение следва да приключи на 31 май. Някои ограничения бяха смекчени в началото на този месец, за да бъде рестартирана икономиката. Тръгнаха някои влакове, полетите бяха възобновени частично, но все още метрото, училищата и университетите, хотелите и ресторантите в цялата страна са затворени.

mediapool.bg