Кламер БГ - Новини: Великобритания обявява хотели за карантинирани: Не правете летни резервации

Великобритания обявява хотели за карантинирани: Не правете летни резервации

Коронавирус

|
Вт, 26 Ян 2021г. 13:21ч.
Великобритания обявява хотели за карантинирани: Не правете летни резервации

Решение за задължителна карантина, която да се кара в специални хотели и да е за сметка на пристигащите във Великобритания от високорискови за Covid-19 държави, предстои да бъде обявено от британския премиер Борис Джонсън след консултации с министрите, предаде ББС във вторник.

На повечето чужденци от високорискови държави вече е отказан достъп до Обединеното кралство, но новите правила ще засегнат основно завръщащите се във Велокбритания граждани.

Карантина в хотел се обмисля и от шотландския кабинет, очаква се и Северна Ирландия да предприеме такива правила за пътуване.

Задължителната изолация в хотел за десет дни ще се прилага за пристигащите основно от Южна Африка и Южна Америка, както и от Португалия, защото множество от полетите от Бразилия например минава през Лисабон, посочва агенция.

Предстои да се види дали ще има подобни изисквания и за други региони на света.

Борис Джонсън ще проведе среща с оперативния комитет, следящ пандемията, и с министри във вторник вечерта, но вероятно решението няма да бъде обявено преди сряда.

По-рано премиерът заяви, че новите щамове на коронавируса налагат промяна на политиката.

"Хората ще бъдат карантинирани за 10 дни при мерки за сигурност, като храната им ще бъде доставяне по стаите. Цената ще започва от 1500 лири", посочи Ай Ти Ви.

Същевременно британският държавен министър, отговарящ за програмата за ваксинация срещу Covid-19, Надим Захауи предупреди британците засега да не правят резервации за почивка в чужбина през лятото, съобщи Ройтерс.

Запитан дали подготвяните от правителството мерки означават, че е прекалено рано за резервации за лятото, Захауи отговори: "Абсолютно". Той припомни, че в британските болници има 37 хиляди пациенти с коронавирус.

Хотелите за карантинирани и предупреждението да не бъдат правени резервации е нов удар по туристическия сектор, който се бори за оцеляване, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg